Meringue Cu Crema De Cafea
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 185g zahar pudra
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita de otet
  • 2 lingurite malai
  • 150g ciocolata neagra, topita
  • 65g unt
  • 1/2 cana Nutella
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 cana smantana

Mod de preparare

1. Se pun zaharul, cafeaua si 2 linguri de apa intr-o cratita la foc mic, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Se da in fiert. Se ia de pe foc si se raceste. Se pune albusul de ou, otetul si malaiul intr-un bol si se bat cu un mixer electric, timp de 2 minute. Se adauga amestecul de cafea in flux continuu lent, continuand sa se bata timp de 10 minute.

2. Se incalzeste cuptorul la 100C. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Cu pune amestecul intr-un sprit de prajituri si se formeaza ceruri, lasand spatiu suficient intre ele. Se da la cuptor timp de 30 minute. Se opreste focul si se lasa in cuptor timp de 1 ora, pentru a se usca.

3. Se pun ciocolata, untul si Nutella si esenta de cafea intr-un castron, se bate cu un mixer pana se ingroasa. Atunci cand bezele sunt reci, se pune crema peste o bezea si pe o alta se pune frisca, apoi se fac sandvis.