Acest desert de origine poloneza poate fi realizat cu diferite arome de gem.

Kolaches Cu Gem - Reteta Poloneza
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1/2 cana de unt
  • 85g crema de branza
  • 1 1/4 cani faina
  • 1/4 cana gem de capsuni
  • 1/4 cana zahar pudra

Mod de preparare

1. Se bate untul cu crema de branza intr-un bol, cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia se deschide la culoare si devine pufoasa. Se adauga faina treptat, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

2. Se intinde aluatul, pe suprafata presarata cu faina, pana la o grosime de 3mm. Se taie in cercuri de 50mm. Se pune 1/4 lingurita de gem in centrul fiecarui cerc. Se pliaza marginile opuse impreuna, suprapunandu-le usor.

3. Se pun pe o foaie de copt, asezata intr-o tava. Se coc la 190C timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se presara cu zahar pudra.