Acest preparat este o alternativa la friptura traditionala care poate satisface si cele mai pretentioase gusturi. Perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Iepure Cu Mustar
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de masline sau unt
  • 1 iepure, taiat in 8 bucati
  • 2 cepe rosii, fin tocate
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 500ml vin alb sec
  • 500ml supa de pui, legume sau apa
  • 75g mustar
  • 120g mustar Dijon
  • 100g smantana
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga untul sau uleiul. Se asezoneaza carnea de iepure bine cu sare si piper si se adauga in tigaie. Se prajeste foarte bine pe toate partile timp de 10-15 minute.

2. Se scoate iepurele si se pune deoparte. Se adauga ceapa si cimbru tocat, apoi se calesc la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Se pune iepurele din nou in tigaie si se adauga vin, supa sau apa si mustar. Se acopera cu un capac si se fierbe pana cand carnea este frageda, aproximativ 45 de minute.

3. Se scoate capacul si se verifica sosul - ar trebui sa fie redus si ingrosat. Se adauga smantana si mustarul Dijon. Se amesteca sa se combine si se ajusteaza de condimente, apoi se mai lasa la foc mic. Chiar inainte de servire, se adauga tarhonul.