Gnocchi cu un amestec de legume verzi într-un sos de branza. Este mancarea perfecta la jumatatea saptamanii.

Gnocchi gratinați, cu broccoli și spanac
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa maruntita fin
  • 2 linguri de faina
  • 350ml lapte
  • 280g crema de branza
  • 100g spanac
  • 100g lapte
  • 1 broccoli mic, taiat in bucatele
  • 600g gnocchi, gata preparate
  • 30g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa la foc mediu timp de 5 minute sau pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga faina si se lasa pe foc timp de un minut, apoi se adauga, treptat, laptele. Se da in fiert, amestecand constant pana cand sosul se ingroasa, apoi se reduce caldura si se adauga crema de branza. Se opreste caldura.

2. Se incalzeste cuptorul. Se pune la fiert o cratita mare de apa. Se adauga gnocchi si broccoli in apa fierbinte si se fierb timp de 4-5 minute, apoi se scurg. Se amesteca legumele si gnocchi in sos, apoi se toarna intr-un vas termorezistent. Se adauga branza rasa si se baga la cuptor timp de 15 minute sau pana capata o culoare aurie.