Un singur cuvant: adorabili!

Fursecuri Arici
Timp total 3 ore și 10 minute

Ingrediente

  • 4 cani faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/4 cani zahar alb
  • 1 cana unt
  • 1/4 cana sirop de porumb
  • 2 oua
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 cana nuci pecan
  • 1 cana fulgi de ciocolata

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu si sare intr-un bol. Se bate zaharul, unt, sirop de porumb, oua, si extract de vanilie intr-un castron separat. Se adauga amestecul de zahar in cel de faina. Aluatul se baga la frigider, 30 minute-1 ora.

2. Se incalzeste cuptorul la 175C.

3. Folosind o lingura, se modeleaza aluatul sub forma de lacrima. Se aplatizeaza partea ascutita a fiecarui fursec pentru a forma "fata". Se aranjeaza fursecurile pe foi de copt, intr-o tava.

4. Se coc in cuptor pana devin aurii, 10-12 minute. Se racesc pe foile de copt timp de 10 minute inainte de a le scoate sa se raceasca complet.

5. Se zdrobesc nucile pecan intr-un mixer; se transfera intr-un castron.

6. Se topesc fulgii de ciocolata intr-un castron, asezat peste o cratita cu apa, amestecand frecvent.

7. Se inmoaie partea de sus a fiecarui fursec in ciocolata topita, pentru a acoperi "corpul" fiecărui arici. Se trec fursecurile prin nuci pecan pentru a forma "blana". Se aranjeaza fursecurile pe o foaie de hartie cerata pentru aproximativ 30 de minute.

8. Se transfera ciocolata topita ramasa intr-un sprit de prajituri. Se pun ochii si nasul pe fiecare fursec si se servesc.