Creveti crocanti dulci si picanti pentru toate ocaziile (aperitiv sau fel principal) cu un sos de miere si portocale uimitor.

Creveti Cu Miere Si Portocale
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 450g creveti, curatati
  • sare si piper negru macinat, dupa gust
  • 1/2 cana amidon de porumb
  • 2 oua, batute
  • 1/4 cana ulei vegetal
  • Pentru sos:
  • 1/2 cana miere
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 portocala - coaja
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei
  • 1/4 lingurita ghimbir

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare, se asezoneaza crevetii cu sare si piper, dupa gust. Se adauga amidon de porumb si se amesteca usor. Se trec crevetii prin ouale batute.

2. Se incalzeste ulei intr-o cratita mare. Se adauga crevetii si se fierb pana devin aurii, aproximativ 1-2 minute. Se transfera pe un prosop de hartie; se arunca excesul de ulei.

3. Pentru a face sosul, se combina miere, suc de portocale, coaja de portocala, praf de usturoi, fulgi de ardei rosu si ghimbir la foc mic mediu. Se da in fiert si se lasa pe foc pana se ingroasa, aproximativ 1-2 minute.

4. Se servesc imediat crevetii cu sos, garnisiti cu coaja de portocala.