Creveti in sos Alfredo, cu ciuperci si ardei rosu, alaturi de paste al dente... cina perfecta!

Creveti Alfredo Cu Ardei Iute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 350g penne
  • 1/4 cana unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ardei gras rosu, cubulete
  • 230g ciuperci, taiate
  • 450g creveti, curatati
  • 420g sos Alfredo
  • 1/2 cana de branza rasa
  • 1/2 cana smantana
  • 1 lingurita ardei iute, sau dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se pune o oala mare de apa cu sare la fiert. Se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg.

2. Intre timp, se topeste untul cu uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie, aproximativ 2 minute. Se adauga usturoi, ardei rosu si ciuperci; se fierbe la foc mediu pana se inmoaie.

3. Se adauga crevetii si se fierbe pana devin roz, apoi se toarna sosul Alfredo, se adauga branza si smantana. Se amesteca la foc mic pana se ingroasa, aproximativ 5 minute. Se asezoneaza cu ardei iute, sare si piper dupa gust. Se amesteca pastele scurse in sos si se serveste presarat cu patrunjel tocat.