Creme Brulee de ciocolată
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 120g ciocolata amaruie
  • 1 3/4 cesti de smantana
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 6 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 3/4 ceasca de lapte
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 2 linguri de Grand Marnier (lichior)
  • 1/4 ceasca de zahar brut

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul.

2. Se pune ciocolata intr-un bol mic de metal. Intr-o cratita se pune smantana intr-o cratita, la foc moderat, pana cand da in fiert, apoi se toarna peste ciocolata. Se lasa ciocolata pana se inmoaie si se amesteca pana la omogenizare.

3. Intr-un castron, se amesteca impreuna zaharul, galbenusurile si oul intreg si se adauga in amestecul de ciocolata. In tigaie, se incalzeste restul de 1 si 1/4 cesti smantana si lapte pana pana cand da in fiert. Se adauga amestecul de lapte peste ou, se bate cu telul si se adauga coaja rasa si Grand Marnier.

4. Se imparte crema de ou in 8 forme. Se pun formele intr-o tava si se adauga suficienta apa calda in tava pentru a ajunge pana la jumatatea formelor. Se coc aproximativ 40 de minute. Se scot formele din tigaie si se lasa sa se raceasca.

5. Se presara zahar brun uniform peste fiecare forma si se lasa la cuptor pana cand zaharul se topeste si se caramelizeaza, aproximativ 2 minute. Se racesc 20 de minute.