Clafoutis este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti face. Aceasta varianta contine migdale si nectarine dulci.

Clafoutis Cu Nectarine Si Migdale
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 3 nectarine mari, felii subtiri
  • 50g fulgi de migdale
  • 50g migdale macinate
  • 3 linguri de faina
  • 125g zahar
  • 2 oua, plus 2 galbenusuri
  • 250ml smantana
  • 4 linguri de rom sau brandy

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se aranjeaza jumatate din cantitatea de nectarine si jumatate din fulgii de migdale in vasul de copt.

2. Intr-un castron, se amesteca impreuna migdalele macinate, faina si zaharul cu un varf de sare. Se adauga galbenusurile, incorporand treptat ingredientele uscate. Odata ce amestecul are consistenta unei paste groase, se adauga smantana si alcoolul pentru a face un aluat neted. Se toarna peste fructe si migdale, apoi se aseaza usor, deasupra, fructele ramase si se imprastie fulgii de migdale.

3. Se lasa la cuptor timp de 45-50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute, apoi se serveste cu smantana.