Iti poti surprinde invitatii cu aceste gustari delicioase si racoritoare, mai ales ca nici nu-ti ia prea mult timp sa le faci.

Ciocolata Cu Menta
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 200g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 1 albus de ou
  • 220g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de menta
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde

Mod de preparare

1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se topeste jumatate din ciocolata intr-un bol termorezistent asezat peste o cratita, la foc mic. Se toarna in tava, se agita pana cand se distribuie uniform, apoi se pune in frigider sa se intareasca.

3. Intre timp, se face fondantul. Se pune albusul intr-un vas curat si se bate usor cu o furculita. Se cerne zaharul pudra intr-un castron, apoi se adauga jumatate din albusul de ou. Se amesteca bine.

4. Se adauga esenta de menta, se amesteca bine, apoi se adauga restul de zahar pudra pentru a avea grosimea unei paste netede, tartinabila. Se adauga cateva picaturi de colorant alimentar verde pana capata o culoarea verde pal.

5. Odata ce ciocolata s-a intarit, se intinde o (aproximativ 2 mm), un strat subtire de fondant de menta peste ea cu ajutorul unui cutit, apoi se pune inapoi in frigider timp de 30 de minute pana se intareste.

6. Cand crema de menta se intareste, se topeste restul de ciocolata neagra. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se raspandeste un alt strat de ciocolata neagra peste crema de menta, agitand tava astfel incat ciocolata sa se uniformizeze. Se lasa in frigider pentru a se intari.

7. Dupa ce se intareste, se scoate din tava si se transfera pe un platou.