Un desert caruia nu-i poti rezista!

Ciocolata Cu Inghetata Si Alune
Timp total 3 ore și 20 minute

Ingrediente

  • 30g unt
  • 150g biscuiti cu cacao
  • 400ml smantana
  • 400ml lapte
  • 10 galbenusuri de ou
  • 75g zahar pudra
  • 400g ciocolata neagra, rupta in bucati
  • Inghetata:
  • 75g zahar pudra
  • 150g arahide prajite, sarate
  • 500ml inghetata de vanilie

Mod de preparare

1. Pentru a face baza, se incalzeste untul intr-o tigaie mica. Se adauga untul peste biscuiti. Se amesteca. Se preseaza intr-o tava, captusita cu hartie de copt. Se raceste.

2. Se pun smantana si laptele intr-o cratita si se dau in fiert. Se adauga galbenusurile si zaharul impreuna pana cand amestecul este gros si palid. Se toarna treptat amestecul de lapte fierbinte in amestecul de galbenus pana se ingroasa. Se readuce amestecul intr-o cratita curata si se fierbe la foc mic pana cand amestecul ajunge la 84C pe un termometru de bucatarie.

3. Se pune ciocolata intr-un castron, apoi se toarna amestecul de smantana si se amesteca pana cand ciocolata s-a topit, iar amestecul este neted. Se toarna peste baza de biscuiti. Se lasa cateva ore intr-un loc rece.

4. Pentru inghetata, se topeste zaharul intr-o cratita, la foc mediu si se fierbe, amestecand tigaie, timp de 3 minute sau pana cand se formeaza un caramel. Se adauga arahide si un varf de cutit de sare de mare si se amesteca. Se toarna pe o tava de copt captusita cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca la congelator.

5. Se scoate inghetata din congelator si se lasa sa se inmoaie un pic. Se taie arahidele, oprind cateva pic pentru garnitura. Restul de arahide se incorporeaza in inghetata.

6. Se taie ciocolata in 8 bucati. Se serveste fiecare felie cu o lingura de inghetata, apoi se presara cu arahide in caramel.