Acest cheesecake este decorat cu nuci si fructe confiate pentru o aroma usoara si delicata.

Cheesecake Cassata
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 140g biscuiti amaretti
  • 40g biscuiti digestivi
  • 60g unt, topit
  • 250g ricotta
  • 250g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • seminte de la 1 baton de vanilie
  • 80g zahar pudra
  • 3 linguri de miere
  • 6 foi de gelatina
  • 6 linguri de rom
  • 425ml smantana
  • 75g fructe confiate si coaja de citrice, tocate
  • 150g cirese glasate, taiate
  • 75g fistic, faramitat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se zdrobesc biscuitii intr-un blender, se adauga apoi untul topit. Se preseaza amestecul la baza tavii intr-un strat uniform folosind spatele unei linguri. Se coace timp de 5 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se rtaceasca complet.

2. Folosind un mixer, se bate ricotta, mascarpone, galbenusurile de ou, semintele de vanilie, zahar si miere timp 2 minute. Se inmoaie foile de gelatina intr-un vas mic de apa rece timp de 5 minute.

3. Intre timp, se incalzeste rom-ul intr-o tigaie pana aproape de a da in fiert, se ia apoi de pe foc. Se stoarce excesul de apa din gelatina, se adauga rom-ul si se amesteca, apoi se strecoara in crema de branza. Se amesteca bine.

4. Intr-un castron separat, se bate smantana si se incorporeaza in amestecul de branza. Se lasa sa se raceasca timp de 25 de minute. Se adauga cea mai mare parte din fructe, ciresele si fisticul, apoi de pune in tava. Se netezeste partea de sus, apoi se imprastie deasupra fructele si nucile ramase.

5. Se acopera cu folie si se raceste timp de 3 ore sau peste noapte. Se scoate din tava, se adauga miere si se serveste.