Cum sa nu-ti placa o briosa umpluta cu frisca proaspat preparata si capsuni proaspete? Este o scuza pentru a manca o prajitura la micul dejun, fara sa te simti vinovat.

Briose Cu Frisca Si Capsuni
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 3/4 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cana unt
  • 1 cana smantana lichida
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • frisca
  • capsuni

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava de briose cu hartie de copt si se pune deoparte.

2. Intr-un castron mare, se combina faina, zahar si praf de copt.

3. Se adauga untul rece si se amesteca, folosind degetele, pana cand compozitia se aseamana cu niste firimituri.

4. Intr-un bol, se amesteca smantana, ou si vanilie.

5. Se toarna amestecul peste ingredientele uscate si se amesteca cu ajutorul unei spatule.

6. Se toarna aluatul uniform in tava de briose.

7. Se pune in cuptor si se coace timp de 16-18 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

8. Pentru a asambla, se taie fiecare cupcake in doua pe orizontala. Se acopera cu o bucata generoasa de frisca, capsuni proaspete si se adauga partea de sus a briosei. Se serveste imediat sau rece.