Aceste bezele sunt fix ce iti trebuie langa o ciocolata calda.

Bezele De Casa Cu Menta
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1/2 cana suc de sfecla (pentru colorare)
  • 3 linguri de gelatina
  • 1 cana de apa rece
  • 3/4 cana miere
  • 1/2 cana sirop de artar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3/4 lingurita esenta de menta
  • 1/3 lingurita sare
  • 1/3 cana faina de tapioca

Mod de preparare

1. Se pune sucul de sfecla intr-o cratita mica si se da in fiert. Se lasa sa fiarba pana se reduce cu aproximativ jumatate - ar trebui sa fie usor ingrosat si asemanator cu un gel. Se lasa sa se raceasca. Daca este prea gros, se poate adauga suc de sfecla pentru a-l subtia.

2. Se unge o tava cu ulei de nuca de cocos, inclusiv marginile. Se pune deoparte.

3. Intr-un vas, se combina gelatina si 1/2 cana de apa rece, amestecand usor cu un mixer. Se lasa sa stea cat se face siropul.

3. Se pune miere, sirop de artar si 1/2 cana de apa intr-o cratita medie si se amesteca usor. Se pune la foc mediu si se da in fiert.

4. Se ia de pe foc si se toarna incet siropul de zahar in amestecul de gelatina. Se lasa deoparte timp de 8-10 minute, timp in care amestecul devine alb si pufos. Se adauga esenta de vanilie, de menta si sare si se amesteca timp de inca 30 de secunde.

5. Se adauga sucul de sfecla, insa nu trebuie amestecat, doar se ruleaza usor cu o spatula.

6. Se toarna compozitia in tava. Se bate usor tava pentru a scapa de bulele de aer. Se lasa sa stea timp de aproximativ 6 ore sau pana se intareste.

7. Se rastoarna pe o suprafata de lucru presarata cu faina de tapioca si se taie in bucati. Se trec bucatile prin faina de tapioca si se indeparteaza excesul. Se depoziteaza intr-un container etans timp de pana la 1 saptamana.