Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate? 

Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Batoane Twix făcute în casă
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 155 g unt
  • 120 g zahăr
  • sare
  • 1 1/2 cană făină
  • Pentru caramel:
  • 500 g caramele simple
  • 3 linguri frișcă lichidă
  • Pentru glazură:
  • 500 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Puneți untul la temperatura camerei și zahărul într-un bol și mixați până când capătă o consistență cremoasă. Încorporați treptat făina, până când obțineți un aluat omogen.

Puneți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Lăsați să se răcească complet.

Puneți caramelele la topit într-un vas pe foc, cu câteva linguri de frișcă lichidă. Când caramelele s-au topit, dați la o parte de pe foc. Dacă aveți caramele prea tari, s-ar putea să fie nevoie de puțin mai multă frișcă lichidă, pentru a aduce la o consistență cremoasă.

Turnați caramelul astfel obținut peste blatul făcut anterior și dați la frigider pentru cel puțin o oră, astfel încât crema de caramel să se întărească și să se lipească de bază.

Când caramelul s-a întărit, tăiați în batoane potrivite, de grosimea unui deget, cu un cuțit foarte bine ascuțit. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie și dați fiecare baton prin ciocolată, astfel încât să fie complet acoperit de glazură pe toate părțile.

Lăsați batoanele învelite în ciocolată pe o hârtie de copt sau pe un grătar, pentru ca excesul de ciocolată să se scurgă și batoanele să se întărească.