Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

In timp ce exista dovezi ca anumite suplimente alimentare pot ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, multe vin si cu potentiale pericole. In afara de riscul evident de hipoglicemie, alte consideratii includ interactiuni cu medicamente, probleme hepatice si probleme gastro-intestinale.

Pe langa studiile, in general neconcludente, despre siguranta acestora pentru persoanele cu diabet zaharat, interactiuni potentiale intre suplimente alimentare si medicamente pentru diabet zaharat nu au fost bine studiate.

Desi cromul a fost studiat in vederea folosirii in tratamentul hiperglicemiei, o mare parte a cercetarilor cu privire la acest mineral sunt neconcludente sau contradictorii.

Exista unele dovezi ca acest mineral sub forma de picolinat de crom poate determina scaderi ale glicemiei, insulinei si a hemoglobinei glicozilate si creste sensibilitatea la insulina la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Cu toate acestea, trebuie folosit cu precautie de catre cei care au probleme cu ficatul, sistemul imunitar slabit (cum ar fi pacientii cu transplant de organe), depresie, boala Parkinson, bolile cardiovasculare si de catre pacientii care iau medicamente care scad glicemia.

Cromul poate provoca toxicitate daca este luat in exces sau in asociere cu alte suplimente alimentare care contin crom.

Acidul alfa-lipoic este un compus "posibil eficace" in imbunatatirea sensibilitatii la insulina la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. In plus, unele studii au aratat ca acidul alfa-lipoic poate imbunatati nivelul de zahar din sange in randul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, dar dovezile raman contradictorii si sunt necesare studii pentru a oferi recomandari definitive. Suplimentele alimentare, cum ar fi acidul alfa-lipoic si crom pot cauza disconfort la nivel gastro-intestinal.

Scortisoara este un alt supliment comun folosit pentru scaderea nivelul de zahar din sange, desi cercetatorii au descoperit riscuri in randul persoanelor cu diabet zaharat. In plus, nu a fost gasite nici beneficii clare. La unii oameni, suplimentele cu scortisoara pot agrava chiar boli de ficat si pot interactiona cu medicamentele de subtiere a sangelui.

Suplimentele care promit ca scad nivelul de zahar din sange nu ar trebui sa inlocuiasca dietele sau stilul de viata sanatos.

Un nutritionist poate crea un plan de nutritie individualizat pentru a echilibra nivelul de zahar din sange, pe langa mentinerea unei greutati sanatoase.