Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Parintii ar trebui sa le dea copiilor alimente pe baza de arahide mai devreme decat a fost recomandat anterior pentru a preveni alergiile, in conformitate cu noile cercetari din SUA. Noile tendinte in alimentatia copiilor recomanda includerea alimentelor pe baza de arahide de la 4 luni, inclusiv la copiii cu risc ridicat de alergie. Multi parinti asteapta pana la 1 an pentru a introduce alunele in alimentatia celor mici - recomandare sustinuta, pana de curand, in mai multe tari.

Insa, aceste recomandari au fost "bazate pe presupuneri", a declarat profesorul alergolog Anthony Frew. Cele mai recente cercetari au aratat ca, oferind micutilor gustari pe baza de arahide la o varsta frageda poate reduce riscul de a dezvolta o alergie mai tarziu in viata. Un studiu din 2015, derulat pe mai mult de 600 de copii predispusi la a dezvolta o astfel de alergie, a aratat ca, prin introducerea alimentelor pe baza de arahide in dieta, din primele luni de viata, se diminueaza riscul de a dezvolta o alergie cu mai mult de 80%.

Cercetarea publicata in luna septembrie a concluzionat ca exista o "certitudine moderata" ca introducerea timpurie de ou si de arahide a fost asociata cu incidenta mai mica a alergiilor la aceste alimente. Anthony Fauci, director al Institutului National de Alergii si Boli, a numit noile tendinte "un important pas inainte".

In multe tari nu se recomanda includerea arahidelor in alimentatia copiilor inainte ca acestia sa implineasca 6 luni, in cazul in care nu exista nici un istoric familial in ceea ce priveste alergiile.

Ani de zile, pediatrii americani au recomandat evitarea produselor pe baza de arahide pana la varsta de trei pentru copiii considerati cu risc de alergie, o recomandare care a fost abandonata in 2008. Expertii confirma ca nu numai ca este sigur sa introduci arahidele mai devreme, dar este, de fapt, de ajutor pentru cei mici sa faci acest lucru.