Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Este bine cunoscut faptul ca detectarea precoce a bolii Alzheimer poate duce la un tratament mai eficient, dar ce semne si simptome ar trebui sa cautam?

Potrivit unui nou studiu, pierderea mirosului, nu pierderi de memorie, ar putea fi prim semn al bolii. The Independent a raportat ca cercetatorii de la Massachusetts General Hospital pot identifica acum riscul unei persoane de a face Alzheimer pe baza capacitatii lor de a recunoaste si de a-si aminti mirosuri.

Aceasta nu este prima data cand mirosul a fost explorat ca un simptom, dar este cea mai concludenta dovada de pana acum ca un pierderea mirosului ar putea indica boala.

Cercetatorii sustin ca Alzheimer poate fi detectat in acest mod cu pana la un deceniu inainte ca pacientii sa experimenteze pierderi de memorie.

Exista tot mai multe dovezi ca neurodegenerarea din spatele bolii Alzheimer incepe cu cel putin 10 ani inainte de debutul simptomelor asociate cu memoria. Acest tip de screening, mai ieftin ieftin si neinvaziv, ar putea ajuta la identificarea celor mai buni candidati pentru a testa noi terapii pentru prevenirea si dezvoltarea simptomelor acestei boli tragice.