Molly Nover-Baker, de la revista Women's Health a intocmit o lista cu cele mai importante 10 utilizari ale bicarbonatului de sodiu pentru infrumusetare. Iata care sunt acestea:

Dinti mai albi
Amesteca bicarbonat de sodiu cu pasta de capsuni si suc de lamaie si foloseste amestecul in locul pastei de dinti.

Inlocuieste samponul uscat
Pune putin bicarbonat de sodiu la radacina parului si maseaza bine scalpul. Pentru a indeparta excesul de bicarbonat, scutura parul.

Ofera volum
Adauga putin bicarbonat in sampon. Dupa spalare, parul va fi moale si plin de volum.

Scoate clorul din par
Vara, mai ales, este posibil ca parul tau sa acumuleze clor. Fa o pasta din detergent de vase si bicarbonat de sodiu si aplic-o pe par. Nu uita sa folosesti si un balsam.

Curata peria de par
Daca peria ta s-a imbacsit, pune-o intr-un bol cu apa calda amestecata cu 3 linguri de bicarbonat. Adauga 2 picaturi de clor, daca vrei sa o deznfectezi.

Exfoliaza tenul
Se amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu produsul de curatare faciala pe care-l folosesti de obicei. Cu pasta obtinuta maseaza tenul cu miscari circulare. Pielea va fi catifelata si curata.

Ofera stralucire pielii
Amesteca putin bicarbonat de sodiu cu o lingura de suc de lamaie si cateva picaturi de ulei de masline. Dupa curatarea tenului, aplica pasta pe fata si clateste dupa 10 minute.

Trateaza acneea
Amesteca putin bicarbonat de sodiu cu miere naturala, aplica pasta pe zonele afectate si clateste dupa 15 minute.

Curata unghiile
Poti scapa de petele de pe unghii folosind o pasta formata din bicarbonat de sodiu si peroxid. Maseaza unghiile cu aceasta pasta, apoi clateste-le cu apa calduta.

Mentine talpile fine
Se pun 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si se inmoaie picioarele timp de 20 minute. Apoi se freaca picioarele cu o pasta de bicarbonat de sodiu si apa pentru a ajuta la exfoliere.