Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Un studiu recent, publicat in Jurnalul Colegiului American de Cardiologie si desfasurat pe o perioada de 15 ani, prezinta dovezi concrete care atesta faptul ca oamenii care alearga in mod regulat traiesc, in medie, cu 3 ani mai mult decat persoanele sedentare. Si asta nu e tot. Studiile arata ca aceasta activitate fizica te poate ajuta sa-ti cresti stima de sine sau sa te eliberezi de stres.

Prevenirea pierderii densitatii osoase si a tonusului muscular
Joggingul solicita sistemul osos si muscular suficient de mult incat sa le mentina in forma. In plus, miscarea fizica regulata, precum alergatul, stimuleaza productia hormonului uman de crestere, pe care celebritatile il preiau din injectii pentru a-si mentine aspectul fizic tanar.

Prevenirea bolilor
Alergatul regulat a devenit o alternativa terapeutica pentru primele stadii ale osteoporozei, diabetului si hipertensiunii arteriale. Joggingul reduce riscul producerii unui infarct miocardic, imbunatatind elasticitatea arterelor si reducand presiunea arteriala.

Imbunatatirea starii de sanatate
Alergatul creste nivelul colesterolului bun in organism, reduce riscul formarii cheagurilor de sange si stimuleaza functionarea plamanilor. In plus, aceasta forma de miscare intareste sistemul imunitar, crescand concentratia de limfocite, celulele albe ale sangelui care lupta impotriva bolilor.

Eliberarea de stres
Alergatul este si o forma excelenta de eliminare a tensiunii acumulate din pricina stresului cotidian. Joggingul pe distante lungi ajuta si la tratarea durerilor de cap survenite pe fond nervos, sustin specialistii.

Stimularea bunei dispozitii
Joggingul declanseaza eliberarea endorfinelor, hormonii responsabili cu instalarea unei senzatii accentuate de euforie. Astfel, alergatul favorizeaza si imbunatatirea starii de spirit.

Antrenarea mintii
Alergatul antreneaza mintea la fel de mult ca trupul. Ambitia de depasire a obstacolelor, imbunatatirea puterii de concentrare si stimularea nevoii de autodepasire sunt beneficii psihologice foare importante oferite de jogging.

Imbunatatirea coordonarii corporale
Suprafetele denivelate, obstacolele si corectarea posturii corpului ajuta la dezvoltarea unei coordonari corporale mai bune.

Cresterea stimei de sine
Alergatul ajuta la intarirea increderii in fortele proprii si la o perceptie mai pozitiva asupra propriei imagini, in special atunci cand el contribuie la eliminarea kilogramelor in plus.