Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Oamenii care au facut din alimentatia sanatoasa o prioritate pentru 2017 au noroc. US News and World Report a lansat clasamentul celor mai bune diete, tinand cont de cat de usor sunt de urmat si de rezultatele inregistrate.

Dietele cu cele mai bune rezultate sunt cele care incurajeaza cel mai mult moderatia si echilibrul alimentar, spune Angela Haupt, editor pe probleme de sanatate la US News and World Reports. Motivul pentru care auzim mereu despre DASH este acela ca dieta functioneaza. Este nevoie de cateva reguli de bun simt pentru a pierde in greutate, reguli pe care aceasta dieta chiar le pune in practica.

Dieta DASH - Dietary Approaches to Stop Hypertension - a fost creata ca o dieta pentru sanatatea inimii.

Dieta aceasta se vrea a fi un mod de viata, nu un tip de cura de slabire tinuta pentru o anumita perioada, iar menirea ei este de a preveni tensiunea crescuta, hipertensiunea.

Dieta DASH incurajeaza un consum scazut de sare (pana la 1500 mg/zi) si un consum ridicat de alimente pline de nutrienti care te ajuta sa scazi tensiunea, precum potasiu, calciu si magneziu.

Scopul ei initial este nu acela de a pierde neaparat kilograme, ci de a diminua presiunea sanguina si nivelul colesterolului, prevenind boala omului modern, diabetul.

Fara efecte secundare asupra sanatatii, dieta Dash accelereaza metabolismul si antreneaza apetitul pentru a rezista in fata tenttiilor calorice.

Trebuie doar sa acorzi o mai mare atentie tipurilor de mancare pe care le alegi, de preferat ar fi sa optezi pentru cele bogate in proteine si grasimi sanatoase.

Dieta Dash te ajuta sa pierzi greutate mai ales in zona abdomenului concomitent cu reducerea colesterolului, a presiunii sanguine, a riscului bolilor cardiace, reducand si iminenta diabetului.

Dieta DASH are doua faze si apoi un plan de mentinere pe care il vei urmari pentru tot restul vietii.

Faza I in dieta Dash - consum redus de carbohidrati pentru a regla metabolismul

Prima faza a dietei DASH - dureaza doua saptamani - vei consuma foarte putini carbohidrati, amidonoase, fructe deloc, nici cereale nu ai voie de nicio culoare si nici laptele nu este permis.

Ca reper, o portie de carne, peste si pasare ar trebui sa fie de dimensiunea palmei.

O mana plina de boabe de fasole, de nuci, de linte si de mancare din soia e masura potrivita. Iar o portie de branza ar trebui sa aiba marimea unei cutii mici de chibrituri.

Mancaruri bogate in proteine si cu nivel redus de grasime saturata:

  • Carne slaba
  • Peste si carne de pasare
  • Fasole si linte
  • Mancare din soia
  • Branzeturi cu grasime redusa
  • Oua
  • Iaurt neindulcit sau indulcit artificial (un pahar mic pe zi)

Grasimi sanatoase pentru inima:

  • Avocado
  • Uleiuri vegetale, in special de masline, de seminte de rapita si de nuci

Mancaruri bogate in proteine care contin grasimi sanatoase:

  • Nuci (de preferat neprajite si nesarate) si seminte
  • Peste gras precum somonul si scrumbia.
Toate legumele, cu exceptia celor cu amidon precum cartofii si porumbul, pot fi consummate la discretie.

Toate celelalte alimente bogate in amidon (cu exceptia fasolei) trebuie eliminate sau macar evitate: painea, pastele, cartofii, toate mancarurile prajite in unt, alimentele cu zahar (inclusiv fructele proaspete, inghetate, uscate sau la conserva), alcool, bauturi cu cafeina, lapte.

Faza II in dieta Dash - faza de mentinere

In aceasta faza, dieta ta trebuie sa fie bogata in proteine si legume la fiecare masa.

De asemenea, poti consuma cereale integrale - o felie de paine integrala, jumatate de briosa integrala, jumatate de chifla integrala, jumatate de paste integrale sau orez brun, jumatate de cartof copt sau trei cartofi noi in coaja, sau o lingura de cereale integrale - (maxim 3 portii) si fructe - o bucata mica de fruct proaspat, jumatate de pahar de suc de fructe, o lingurita de fructe uscate sau doua linguri de fructe in suc la conserva -(maxim 2 portii).

In paralel, poti practica aerobic si exercitii de tonifiere.