Cercetarile desfasurate de American Association for Cancer Research au concluzionat faptul ca persoanele care beau zilnic au un risc cu 14% mai mare de a dezvolta cancer de piele decat persoanele care nu beau de obicei. In ceea ce priveste tipul de bautura consumat cel mai des, s-a ajuns la concluzia ca cei care beau vin alb au cu 13% mai multe sanse de a dezvolta melanom fata de cei care beau doar vin rosu, bere sau alte bauturi alcoolice.

Un studiu din Noua Zeelanda sugereaza ca sapte forme diferite de cancer sunt legate de consumul de alcool. Autorul studiului, Jennie Connor, a declarat ca, desi nu stie sigur ce anume din alcool cauzeaza cancer, este convinsa ca bautura provoaca cancer de piele, prostata si pancreas.

Ce se stie sigur este ca vinul alb contine niveluri mai ridicate de acetaldehida (un agent cancerigen), comparativ cu alte tipuri de alcool. In schimb, antioxidantii din vinul rosu pot compensa aceasta substanta cancerigena si pot reduce usor riscului aparitiei cancerului, comparativ cu vinul alb.