Ceaiul alb contine antioxidanti

Ceea ce il face diferit de celelalte tipuri de ceai este cantitatea de polifenoli sau antioxidanti pe care ii contine. Polifenolii sunt un compus cu o putere antioxidanta ridicata care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la neutralizarea actiunii radicalilor liberi.

Datorita concentratiei crescute de antioxidanti, cercetatorii afirma ca ceaiul alb poate reduce semnele inaintarii in varsta si reintinereste organismul.

Proprietati generale

Ceaiul alb este usor diuretic, ajuta la eliminarea lichidelor si grasimilor. De asemenea, protejeaza impotriva cariilor dentare, datorita continutului bogat in fluor.

Intareste sistemul imunitar, combate semnele imbatranirii si previne aparitia cancerului. Mai mult decat atat, creste nivelul energetic, precum si puterea de concentrare si memoria. Pe de alta parte, scade nivelele colesterolului si trigliceridele din sange.

Proprietati de infrumusetare

Multe firme de cosmetice folosesc ceaiul alb ca ingredient in multe dintre produsele de infrumusetare, datorita concentratiei ridicate de antioxidanti, mai mare decat cea din vitamina C si E. Insa, putem beneficia de efectele pozitive ale ceaiului alb pentru mentinerea frumusetii folosindu-l direct sub forma de infuzie.

Poti imbiba o discheta demachianta in infuzia obtinuta din ceai alb si o poti aplica pe ten, dupa exfoliere pentru a inchide porii si a obtine o piele mai luminoasa si mai fina.