Nu trebuie să fii copil ca să-ți placă biscuiții. Iar cei făcuți în casă, în care știi exact ce ai pus și la care poți adapta rețeta în funcție de preferințe, sunt perfecți.

Nimic nu se compară cu un platou cu biscuiți aromați și condimentați, în sezonul rece. Dacă mai pui și o cană de vin fiert, ceai sau ciocolată caldă alături, tabloul arată deja perfect.

Astăzi avem pentru tine o rețetă simplă de biscuiți pentru Crăciun, dar pot fi făcuți în orice perioadă. Partea bună e că îi puteți prepara cu mai multe zile înainte și păstra în pungi de hârtie.

Ingrediente:

  • 65g zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță condimente (nucșoară, ghimbir, anason)
  • 75g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 30g de melasă
  • 130g de făină
  • un praf de sare
  • royal icing pentru decor
  • forme pentru biscuiți

Cum se prepară?

Cerneți făina într-un bol și amestecați-o cu restul ingredientelor uscate. Într-un vas separat, tăiați untul în bucăți și amestecați cu o lingură sau cu mixerul până când devine cremos.

Începeți să adăugați făina și condimentele, amestecând încontinuu, până când obțineți un aluat ferm și nelipicios. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru cel puțin o oră. Aluatul se va întinde și tăia mult mai bine dacă este rece.

Între timp, aprindeți cuptorul și pregătiți două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Întindeți aluatul pe o suprafață tapetată cu făină, în foi de 5 mm grosime. Tăiați biscuiții cu ajutorul formelor și așezați-i pe hârtia de copt, fără să se lipească între ei. Puneți la cuptor, la 170 de grade, pentru 10-12 minute, până când biscuiții devin aurii. Când s-au răcit, decorați cu royal icing.

Poftă bună și Crăciun fericit!