Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Ca si alte condimente, cuisoarele pot fi folosite pentru a face un ulei esential. Desi nu este la fel de popular ca si alte uleiuri vegetale, exista numeroase motive pentru care ar trebui sa ai ulei de cuisoare in casa. Uleiul de cuisoare este derivat din arborele de cuisoare, un membru al familiei Myrtaceae. Acest arbore se gaseste in tarile din Asia de Sud-Est, cum ar fi Indonezia.

Astazi, uleiul de cuisoare este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatatea orala. Acest ulei esential, care este folosit ca apa de gura sau anestezic dentar, poate ajuta la ameliorarea durerilor de dinti, precum la lupta impotriva infectiilor gurii si ale gatului.

Uleiul de cuisoare este cunoscut pentru acitiunea antimicrobiana, antifungica, antiseptica, antivirala sau afrodiziaca. In afara de efectele sale pozitive in domeniul stomatologiei, acesta poate fi de asemenea utilizat ca un tratament pentru probleme de sanatate minore. Mai jos sunt unele dintre cele mai frecvente utilizari ale acestui ulei vegetal.

Este un ajutor pentru digestie
Cuisoarele au proprietati benefice, care ajuta la relaxarea musculaturii din mucoasa tractului gastro-intestinal. Atunci cand este utilizat ca un ulei, acesta poate ajuta la stoparea problemelor digestive, cum ar fi greata si varsaturi.

Pentru ingrijirea pielii
Atunci cand este aplicat extern, cuisoarele poate ajuta la probleme ale pielii, cum ar fi negi, acnee, piele lasata si riduri.

Unguent impotriva insectelor
Atunci cand este utilizat impreuna cu uleiuri esentiale de citrice, acest ulei de plante poate tine insectele departe.

Expectorant
Uleiul de cuisoare este de asemenea folosit pentru a ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii, cum ar fi tuse, raceli, sinuzita, astm si tuberculoza.

Actiune antiseptica
Se aplica local pentru a ajuta la ameliorarea infectiilor fungice, rani si taieturi.