Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Putina grasime pe burta este, de fapt, buna pentru tine: protejeaza stomacul, intestinele si alte organe delicate. Dar prea multa grasime nu este sanatoasa.

Celulele de tesutul adipos extra adanc in abdomen (adica grasime viscerala) genereaza hormoni si adipokines - substante chimice care ajung in vasele de sange si organe si pot produce inflamarea, care poate genera probleme, cum ar fi bolile de inima si diabet.

Vestile bune? Fiecare kilogram pierdut poate ajuta la reducerea circumferintei. Odata ce femeile incep sa piarda in greutate, de obicei, ele pierd cu 30% mai multa grasime abdominala, comparativ cu cantitatea totala de grasime.

Dar alegerile pe care le faci in fiecare zi pot scadea capacitatea de a arde grasimea de pe abdomen. Iata cateva dintre acestea:

O dieta saraca in grasimi
Pentru a pierde grasimea de pe burta, este bine sa mananci grasime - acizi grasi mononesaturati (MUFA). Atunci cand cercetatorii, intr-un studiu, au cerut femeilor sa consume 1600 de calorii, au pierdut o treime din grasimea de pe burta intr-o luna. Acizii grasi mononesaturati sunt satiosi, astfel incat acestea te vor ajuta sa mananci mai putine alimente de proasta calitate.

Esti melancolica de ceva vreme
Femeile cu simptome depresive au fost mult mai susceptibile de a avea grasime pe burta, a constatat un studiu recent derulat de Rush University Medical Center. Asta deoarece depresia este legata de activitatea fizica redusa si obiceiurile alimentare proaste.

Mananci la cutie
Carbohidratii simpli (cum ar fi chips-uri) si zaharul adaugat (in bauturile indulcite, de exemplu) maresc niveul de zahar din sange, care declanseaza un potop de insulina - un hormon care incurajeaza ficatul sa stocheze grasime in jurul taliei.

Ai lipsa de mineralul miracol
Magneziul reglementeaza mai mult de 300 de functii in organism. Nu este nici o surpriza faptul ca un studiu din 2013 a constatat ca persoanele care au consumat mai mult magneziu au avut niveluri mai mici de zahar in sange si insulina.

Esti dependenta de sucuri fara calorii
Un studiu in obezitate a constatat ca cei care consuma bauturi carbogazoase dietetice au fost mai susceptibili de a avea un procent ridicat de grasime pe burta. Cercetatorii cred ca bautorii supraestimeaza caloriile pe care le economisesc si apoi mananca mai mult.

Iubesti burgerii
Atunci cand cercetatorii suedezi au dat unui grup de adulti 750 de calorii pe zi, in plus, in principal din grasimi saturate si unui alt grup aceeasi cantitate de calorii, dar cea mai mare parte din acizi grasi polinesaturati (PUFA) timp de sapte saptamani, grupul care a consumat grasimi saturate a acumulat de doua ori mai multa grasime abdominala.