Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Oricum, exista multe motive sa mananci castraveti tot timpul anului. Cu un continut mare de vitamina K, vitamina B, cupru, potasiu, vitamina C si mangan, castravetii te pot ajuta sa eviti deficientele de nutrienti, priblema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane. In plus, castravetii contin polifenoli unici si alti compusi care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

1. Iti protejeaza creierul
Castraveti contin un anti-inflamator care joaca un rol important in sanatatea creierului. Pe langa imbunatatirea memoriei si protejarea celulelor nervoase de declinul cauzat de inaintarea in varsta.

2. Are proprietati antioxidante
Castravetii contin antioxidanti, inclusiv vitamina C si beta-caroten. Acestea contin, de asemenea flavonoide antioxidante, cum ar fi quercetin, apigenina, luteolina si kaempferol. Quercetin este un antioxidant care s-a dovedit a preveni eliberarea de histamina, ceea ce face il transforma intr-un antihistaminic natural. Kaempferol poate ajuta la combaterea cancerului si la reducerea riscului de boli de inima.

3. Reduce inflamatia
Unele studii efectuate pe animale au concluzionat ca extractul de castravete ajuta la reducerea inflamatiei partial prin inhibarea activitatii enzimelor.

4. Reducere riscului de cancer
Castravetii contin polifenoli numiti lignani, care pot reduce riscul de diferite tipuri de cancer, cum ar fi de san, uterin, ovarian, de prostata. Acestea contin, de asemenea fitonutrienti numiti cucurbitacins, care au proprietati anti-cancer.

5. Ajuta digestia
Castravetii contin fibre si apa, doua dintre elementele cele mai importante care sunt necesare pentru o sanatate digestiv optima. Castravetii pot ajuta la ridicarea pH-ul stomacului, ceea ce combate simptomele de reflux de acid. De asemenea, coaja contine fibre insolubile ce ajuta alimentele sa treaca prin tractul digestiv rapid.