Principala componenta a meselor - legumele
Este timpul sa adaugi mai legume. Este vorba despre o cantitate de pana la 2 cani de legume (de marimea unei mingii de tenis) la fiecare masa, chiar si la micul dejun.

Pe langa faptul ca sunt scazute in calorii, legumele sunt bogate in substante nutritive si in fibre si apa.

Fiind componenta principala a fiecarei mese, vei manca mai putine calorii si te vei simti inca plin.

Pentru micul dejun, prajeste cateva oua in ulei de masline si serveste-le cu o mana sau doua de legume tocate, cum ar fi spanac, rosii, ciuperci, ardei gras.

La masa de pranz, opteaza pentru o salata, mai degraba decat un sandwich.

Pentru cina opteaza pentru mese compuse din "fidea" din legume (spiralizate sau tocate) asociate cu o sursa slaba de proteine (cum ar fi somon, piept de pui, sau linte) si o grasime sanatoasa (cum ar fi avocado, nuci sau seminte).

Consuma lichide
Daca iti incepi ziua cu cafea, continua in modul obisnuit (chiar si in cazul in care include indulcitor). Dar limiteaza-te la o singura ceasca. Apoi treci la apa, sau un ceai bogat in antioxidanti, neindulcit.

Daca ai nevoie de o usoara aroma in apa sau ceai, adauga menta proaspata, busuioc, radacina de ghimbir. Cu toate acestea, asigura-te ca nu consumi alte bauturi carbogazoase sau care contin indulcitori. Iti pot alimenta pofta de dulce, sau te pot face sa te simti umflat.

Pentru a asigura un somn bun, nu mai bea ceai cu cafeina cel putin sase ore inainte de culcare.

Rationalizeaza gustarile
Ar trebui sa iei o gustare numai in doua situatii. Prima este atunci cand esti cu adevarat, infometat (si nu doar plictisit sau pentru ca ai obiceiul de a ciuguli cate ceva in timpul zilei).

A doua este atunci cand ai nevoie de hrana intre mese. De exemplu, daca ai luat masa de pranz la 12:00 si cina nu o poti servi pana la 19:00, o gustare sanatoasa poate mentine metabolismul turat si ajuta la stabilizarea zaharului din sange, insulina si nivelul de energie pentru a preveni supraalimentarea mai tarziu.

In loc de alimente prelucrate, cum ar fi chips-uri sau dulciuri, opteaza pentru ceva mai nutritiv. Incearca nucile sau semintele, impreuna cu fructe; sau o cana de legume crude (cum ar fi felii de ardei gras rosu si castravete) asociat cu hummus sau naut.

Fa din ciocolata neagra desertul preferat
De-a lungul lunii urmatoare, incearca un experiment simplu. Bucura-te de cateva patrate de ciocolata neagra (cu cel putin 70% cacao), fara nici o distragere. Deci nici laptop, nici televizor si nici un telefon.

Cercetarile arata ca putina ciocolata neagra taie pofta atat de alimentele dulci cat si cele sarate. Acest truc te poate ajuta sa rezisti ispitei pentru alte bunatati. Un patrat dupa masa de pranz si unul dupa cina poate fi un mod inteligent de taia pofta de dulce.