Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Sfecla are un gust delicios si o culoare bogata. Merge perfect cu branza, daca faci o salata si este, de asemenea, un ingredient perfect pentru suc, daca preferi fructele si legumele stoarse.

Sfecla poate prelungi antrenamentele

Suntem inca in ianuarie, ceea ce inseamna ca inca suntem in faza "Noul An, Noul Eu". Dar daca esti serios in ceea in priveste obtinerea unei conditii fizice de invidiat in acest an, sfecla te poate ajuta sa-ti atingi obiectivele.

Un studiu din 2015 a constatat ca sfecla poate "spori oxigenarea muscilor si poate reduce activitatea inimii in timpul antrenamentului". Practic, poti lucra mai mult timp fara sa obosesti.

Sfecla ajuta la imbunatatirea sanatatii creierului

Sfecla are un nivel ridicat de nitrati, ceea ce, probabil, nu inseamna nimic pentru tine, dar de fapt este o veste foarte buna. "Nitritii pot ajuta la deschiderea vaselor de sange in organism, cresterea fluxului de sange si de oxigen specific in locurile care sunt lipsite de oxigen", spun cercetatorii.

Sfecla ajuta la scaderea tensiunii arteriale

National Institutes of Health din SUA a declarat ca mai multe studii au raportat ca sfecla a ajutat la reducerea tensiunii arteriale.

Ajuta la prevenirea bolilor

Substantele nutritive din sfecla pot ajuta la prevenirea unor boli, cum ar fi cancerul si altele in care parti ale corpului se deterioreaza lent in timp. Efectele anti-inflamatorii ale sfeclei au fost legate de cancer, ajutand in lupta cu tumorile.

Asa ca, sfecla nu este doar gustoasa, da ofera, de asemenea, beneficii minunate pentru sanatate. Este un plus in dieta zilnica pentru care corpul tau iti va multumi.