Asigura-te ca ai suficienta Vitamina D

Poti avea mai putine probleme de sanatate de la raceli la cancer, daca ai suficienta vitamina D. Organismul produce in mod natural vitamina D, de la lumina soarelui. Poti insa sa o obtii, de asemenea, in doze mai mici, de la peste gras, precum somonul, si lapte.
Dar, cei mai multi experti recomanda un supliment de vitamina D.

O noua cercetare iarata ca a lua un astfel de supliment poate ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Un studiu la care au participat mai mult de 300 de copii japonezi, a aratat ca cei care au luat zilnic suplimente de vitamina D au avut cu 40% mai putine sanse sa ia un virus gripal comun decat copiii care au luat un placebo.

Studiile de laborator indica faptul ca nutrientii pot ajuta celulele sistemului imunitar sa identifice si sa distruga bacteriile si virusurile care ne fac rau.

Include in dieta zilnica fibrele solubile

Potrivit studiilor de laborator, soarecii care au mancat o dieta bogata in fibre solubile, timp de sase saptamani, s-au recuperat de doua ori mai repede in urma unor infectii bacteriene fatade cei care nu au avut aceste fibre incluse in mesele zilnice.

Fibre solubile se gasesc din abundenta in citrice, mere, morcovi, fasole si ovaz. Fibre insolubile se gasesc in grau, cereale integrale, nuci si legume cu frunze verzi.

Ramai in forma

Potrivit unui studiu recent, adultii supraponderali care reduc aportul zilnic de calorii cu aproape o treime dau un impuls de 50% sistemului imunitar.

Studiile pe animale sugereaza ca restrictiile de calorii ar putea avea rezultate si la indivizii cu greutate normala.

In concluzie, incearca sa-ti mentii greutatea corporala ideal, pentru ca, daca mananci mai mult decat ai nevoie, vei trage in jos sistemul imunitar.