Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • ALUATUL:
  • 500 gr faina 00,
  • 100 gr zahar pudra,
  • 250 gr unt, la temperatura camerei taiat cuburi,
  • 2 oua batute usor,
  • 1/2 lingurita praf de copt (il amestecati in faina, in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l face sa creasca)),
  • coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala, scortisoara, vanilie etc),
  • putin lapte (cam 1/4 cana, chiar mai putin),
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg visine proaspete, spalate si curatate de samburi (pot fi si inghetate sau din conserva),
  • 50 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri amidon,
  • condimente, eu folosesc 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir, 1/2 lingurita rasa (un varf de cutit) cardamon.